× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Čiščenje gozda na zemljiščih ob občinskih cestah

Občina Vrhnika je pripravila odločbo za zaporo cest v smislu občasnih zapor z ročnim usmerjanjem prometa, za obdobje od 1.3. do 1. 5. 2014

Objavljeno: 3.3.2014 8:37:10 | Tiskaj | Pošlji
V začetku februarja je žled poškodoval precej gozda na območju občine Vrhnike, zato so na občini za vse kritične odseke, med njimi tudi za KS PODLIPA - SMREČJE, pripravili odločbo  za zaporo cest v smislu občasnih zapor z ročnim usmerjanjem prometa, za obdobje od 1.3. do 1. 5. 2014.



Znotraj tega obdobja bodo v primeru suhega vremena v marcu organizirane tri akcije, ki bodo potekale ob petkih in sobotah, in sicer:

  • 7. in 8. marca
  • 14. in 15. marca
  • 21. in 22. marca 

V omenjenih dneh bo poskrbljeno za brezplačne občasne popolne zapore in za pomoč lastnikom pri spravilu lesa. pri izvajanju zapor bo sodeloval vzdrževalec občinskih cest Javno komunalno podjetje Vrhnika, Medobčinski inšpektorat, Policijska postaja in ZŠAM. Lastnikom bodo pri sečnji po potrebi pomagali gasilci, akcije pa bodo potekale v vidnem delu dneva. 

V kolikor bodo lastniki gozdove čistili izven navedenih datumov, bodo morali sami poskrbeti za zapore (ustrezna prometna signalizacija in usmerjevalci), ne potrebujejo pa posebnega dovoljenja. Pri spravilu lesa morajo lastniki paziti, da ne poškodujejo ceste, po vsakem prenehanju del pa je potrebno cesto očistiti.    

Lastniki gozdov, kjer se bodo dela izvajala in bo zato potrebna zapora ceste, naj to sporočijo do vsake srede na KRAJEVNO SKUPNOST PODLIPA-SMREČJE, na telefon: 041/ 677-664 pred "vikend akcijo".

KS Podlipa-Smrečje

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!