× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Dan odprtih vrat PGD Podlipa – Smrečje: dan druženja in spoznavanja gasilske dejavnosti

Zadnjo soboto v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti, smo po dolgem času tudi v našem društvu »odprli vrata« in medse povabili otroke, starše in vse, ki bi se radi pobližje spoznali z gasilstvom

Objavljeno: 15.11.2021 8:43:07 | Tiskaj | Pošlji
Zadnjo soboto v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti, smo po dolgem času tudi v našem društvu »odprli vrata« in medse povabili otroke, starše in vse, ki bi se radi pobližje spoznali z gasilstvom. Podlipčani smo iz garaže zapeljali vsa naša vozila, ter vsem obiskovalcem predstavili našo opremo.

Tako kot vsako leto, smo poskrbeli za pregled in servis gasilnih aparatov.  Zelo nas veseli, da se vse več vaščanov zaveda, kako pomembno je, da imamo gasilni aparat tudi v domačih prostorih, v avtomobilu, delavnici in prostorih kjer je lahko večja možnost, da pride do požara. 

Poleg naših članov, so se nam pridružili tudi policisti PP Vrhnika in PPP Ljubljana. Policisti so nam prijazno razkazali svoja vozila in opremo, ter nam predstavili svoje delo. 

Za otroke smo pripravili tri različne preizkušnje. Najprej so se otroci lahko preizkusili v iskanju sladkarij v zadimljenem prostoru. Sledil je spust s pomočjo vrvne tehnike, za kar so poskrbeli člani iz PGD Vrhnika, ter poligon, kateri se je končal z zbijanjem tarče. Pestro dogajanje smo zaključili ob pečenem kostanju in kuhanem vinu.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim za pomoč, ter vaščanom za tako številčno udeležbo. Se vidimo naslednje leto!

Jana Merlak
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!