× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Gasilski vikend v Podlipi

Tako kot vsako leto, so se tudi letos naši najmlajši gasilci udejstvovali na različnih gasilskih tekmovanjih, redno obiskujejo gasilske vaje, spoznavali gasilsko opremo in uporabo le te

Objavljeno: 21.10.2022 7:25:23 | Tiskaj | Pošlji
Tako kot vsako leto, so se tudi letos naši najmlajši gasilci udejstvovali na različnih gasilskih tekmovanjih, redno obiskujejo gasilske vaje, spoznavali gasilsko opremo in uporabo le te. V znanju so se izkazali, kot najboljši v regiji in v kratkem jih čaka tudi državno tekmovanje v gasilskem kvizu. Za ves trud, smo se odločili, da jih nagradimo, hkrati pa jih želimo motivirati vnaprej, zato smo v našem društvu prvič pripravili Gasilski vikend.

Tako je naš gasilski dom, 14. 10. – 15. 10. 2022, postal pravi dom za 35 mladih gasilcev in 6 mentorjev. Naš gasilski tabor smo začeli z dvigom zastave. Sledil je večer zabavnih gasilskih iger in odkrivanja novih talentov. Zvečer je bila dvorana gasilskega doma polna podlog za spanje, spalnih vreč in ne preveč zaspanih otrok. Naslednji dan smo se odpravili na orientacijski pohod in opravljali gasilske veščine.

Med tem, ko so otroci bili na izletu, so se v gasilskem domu že začele priprave na Dan odprtih vrat. V goste smo letos povabili štirinožne prijatelje in njihove vodnike iz Logatca. Tudi letos so se nam pridružili policisti iz PPP Ljubljana in nam tokrat predstavili delo policista motorista. Otroci so lahko staršem pokazali, kaj vse so se v tem letu naučili in prikazali uporabo AED. Med tem, ko so ostali raziskovali gasilski dom, pa so članice poskrbele, da je iz gasilske kuhinje zadišalo po pečenem kostanju in palačinkah. 
Na dnevu odprtih vrat se je zaključil tudi naš Gasilski vikend. Spustili smo taborno zastavo in jo skrbno spravili za naslednje leto, ko jo bomo spet potrebovali.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila tudi vsem donatorjem. Hvala podjetju Eko Bio Organic (DG69), katero je poskrbelo za okusno in zdravo malico naših gasilcev na taboru, Gostilni Cankarjev Hram, ki je po napornem dnevu poskrbelo za utrujene mentorje ter Gostilni Jurca, ki po vsakem tekmovanju poskrbi, da naši želodčki ne gredo prazni domov.

Zahvalila pa bi se rada tudi vsem krajanom, ki ste se udeležili dneva odprtih vrat in pustili prispevek za našo mladino. Z vašim prispevkom bomo lahko nakupili opremo, ki jo potrebujemo za tekmovanja in gasilske obleke, brez katerih se regijskih in državnih tekmovanj, ne moremo udeležiti.

Hvala in z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!
Jana Merlak

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!