× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Kaj se dogaja po Podlipski dolini?

Objavljamo neuradne informacije s strani Telekoma Slovenije o izgradnji optičnega omrežja v KS Podlipa - Smrečje. Informacija se nanaša na dejavnosti, ki jih zadnje 2 tedna opažamo ob cesti Vrhnika - Podlipa

Objavljeno: 20.12.2016 13:15:34 | Tiskaj | Pošlji
Najbrž se večina od vas sprašuje, kaj se dogaja ob cesti Vrhnika - Smrečje za izvozom Pajsarjev kot. Kot je večini znano, bo v letošnjem letu oz. v začetku leta 2017, rekonstrukcija ceste Vrhnika - Podlipa zaključena pri izvozu za Pajserjev kot. Tako bo dokončan 2,2 km odsek med Podčelom in Pajsarjevim kotom, ostal bo še cca. 4 km odsek. Nadaljevanje del na tem odseku je seveda odvisno od razpoložljivih sredstev, seveda pa upamo, da bo to čim prej.

Zakaj se torej mehanizacija in cevi pojavljajo naprej od Pajsarjevega kota. Polaga se infrastruktura za optično omrežje. Da. Telekom nadaljuje polaganje cevi za optiko, ki tako ni več vzporedna z rekonstrukcijo ceste, ampak se polaga prav te dni. Po načrtih telekoma se bodo prvi uporabniki pričeli priklapljati v prvi polovici leta 2017. Takrat naj bi se nadaljevala tudi izgradnja optičnega omrežja naprej proti Podlipi. Od Telekoma Slovenije, smo dobili neuradno informacijo, katero objavljamo v nadaljevanju.

"V 2016 se vleče glavni vod do "Povlička". Naredi se še glavni vod v Razorsko na Krošljev hrib in Pajsarjev kot. V letu 2017 bodo vlekli na teh odsekih žico in delali priklope in morda bi v decembru 2017 že nadaljevali glavni vod proti Podlipi. V letu 2018  je predvideno da gre glavni vod do centra Podlipe in predvideni so tudi prvi priklopi."

Ko bodo znane nove informacije jih objavimo.

KS Podlipa - Smrečje
Povezani dokumenti
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!