× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Knjigobežnica tudi v Podlipi

Morda ste med sprehodom po Podlipi na stari šoli že opazili majhno hiško s prozornimi vratci, ki razkrivajo pogled na knjige, ki se nahajajo v njej? To je knjigobežnica, ki jo je Podlipa dobila malo pred letošnjo veliko nočjo

Objavljeno: 3.5.2016 8:26:50 | Tiskaj | Pošlji


Morda ste med sprehodom po Podlipi na stari šoli že opazili majhno hiško s prozornimi vratci, ki razkrivajo pogled na knjige, ki se nahajajo v njej? To je knjigobežnica, ki jo je Podlipa dobila malo pred letošnjo veliko nočjo.

Projekt »Knjigobežnice« je leta 2011 v Sloveniji začela velika knjigoljubka Nina Kožar, ki je želela spodbuditi izmenjavo knjig med bralci. Za prvo knjigobežnico na Vrhniki je v Cankarjevi knjižnici Vrhnika poskrbela knjižničarka Zlata Brezovar. Gre za izposojo knjig na javnih mestih, s čimer naj bi spodbujali ljudi k branju in izmenjavi knjig. Knjigo iz knjigobežnice si lahko izposodite in jo nato vrnete. Lahko pa vanjo prinesete tudi svojo »odsluženo« knjigo, ki si jo nato izposodi nekdo drug. Če vas katera od knjig tako zelo »začara«, da se nočete več ločiti od nje, pa v zameno zanjo prinesete eno izmed svojih knjig. Knjige tako krožijo, s tem pa se širi tudi bralna kultura.

Za lokacijo na stari šoli v Podlipi smo se odločili zaradi bližine otroškega igrišča, kjer se v lepem vremenu srečujejo mlade družine. V načrtu je tudi postavitev klopi, tako da se bo možno v knjigo tudi temeljiteje poglobiti, starejši pa se bodo lahko tudi nekoliko odpočili po prehojeni poti.

Za dodelitev knjigobežnice Podlipi se najlepše zahvaljujemo Zali Kurinčič in Cankarjevi knjižnici Vrhnika, za montažo pa Tadeju Končanu. Upamo, da bo knjigobežnica v Podlipi lepo sprejeta in da si bomo na ta način izmenjali veliko knjig. Vsem skupaj želimo veliko prijetnega branja ter druženja s knjigami in ob njih!

Barbara Kuzmič

Povezani dokumenti
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!