× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Ob koncu leta 2012 je KS Podlipa-Smrečje bogatejša za turistično informacijsko tablo

Zavod Ivana Cankarja (ZIC) je v letu 2012 pričel s projektom ureditve turistične in splošne obvestilne signalizacije v občini Vrhnika

Objavljeno: 20.1.2013 13:38:04 | Tiskaj | Pošlji


Zavod Ivana Cankarja (ZIC) je v letu 2012 pričel s projektom ureditve turistične in splošne obvestilne signalizacije v občini Vrhnika. V Podlipi smo z veliko zavzetostjo pristopili k projektu, da se  turistična informacijska tabla postavi tudi v naši krajevni skupnosti. Osnovali smo pripravljalni odbor in ob pomoči strokovnega sodelavca Zavoda Ivana Cankarja g. Matjaža Martinška  pristopili k snovanju podobe in vsebine table.

Rezultat sodelovanja med stroko in nami je sodobna turistična informacijska tabla, ki smo jo postavili v samem jedru Podlipe v neposredni bližini gostilne Jurca. Na tabli je v manjšem izseku zemljevid občine Vrhnika,  v večjem planu pa je podroben zemljevid KS Podlipa-Smrečje. S številkami so označene pozicije znamenitosti kulturne in naravne dediščine. Poleg zemljevida so fotografije in kratek opis znamenitosti. Na tabli je QR koda, ki jo lahko poskeniramo s pametnim telefonom. Ta aplikacija nam omogoča ogled internetne strani Turistično informativnega centra Vrhnika (TIC) in krajevne skupnosti Podlipa – Smrečje. Tako lahko dobimo še dodatne turistične informacije.

Projekt je financiral Zavod Ivana Cankarja. Zaradi prostovoljnega dela domačinov in pomoči sponzorjev je bil strošek izdelave in postavitve table veliko nižji, kot je bilo predvideno.

Za pomoč pri izvedbi projekta turistično informacijske table se zahvaljujemo: 
- Gostilni Jurca (odstop zemljišča in za gradbeni material)
- Salkon d.o.o. Smrečje   (popust pri izdelavi kovinskega stojala in brezplačni montaži na terenu) 
- Kartografija d.o.o. Ljubljana
- Miro Malneršič   ( fotografije)
- XLAB d.o.o. Ljubljana    (aplikacija QR kode)  

Vabimo vse, ki radi raziskujete kraje vrhniške občine, da obiščete našo KS in se sprehodite po poteh kulturne in naravne dediščine.     

Sonja Malovrh za KS Podlipa – Smrečje 

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!