× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Objavljamo pismo bralke, ki nas je opozorila na napako v članku o zatiranju Ambrozije

Na naš članek objavljen dne smo prejeli pismo bralke, ki nas je opozorila na napako v objavi. Njeno pismo objavljamo v celoti, bralcem pa se opravičujemo za napako

Objavljeno: 26.8.2018 10:52:31 | Tiskaj | Pošlji
Na naš članek objavljen dne smo prejeli pismo bralke, ki nas je opozorila na napako v objavi. Njeno pismo objavljamo v celoti, bralcem pa se opravičujemo za napako.

Z zanimanjem spremljam novice in zanimive fotografije na privlačnih spletnih straneh krajevne skupnosti Podlipa - Smrečje.

V zadnji novici, ki poziva k zatiranju ambrozije, se je pri objavi fotografije prikradla napaka, saj uvodna slika ne prikazuje ambrozije, temveč ali kanadsko ali orjaško zlato rozgo. Zlati rozgi sta severno ameriški vrsti in se med seboj razlikujeta v podrobnostih pri cvetovih, ki na sliki v novici niso vidne. 

Ambrozija je resda v medijih večkrat prikazana z napačnimi fotografijami, kot npr. tudi v prvem od člankov pod novico: http://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5b4f487b34123/pozor-ambrozija-spet-cveti 

Leta 2010 je bila sprejeta Odredba o zatiranju ambrozije (Ur. l. RS št. 63/10), ki nalaga lastnikom zemljišč odstranjevanje rastline z namenom preprečevanja njenega širjenja. 

V Smrečju, kjer živim, opažamo ambrozijo zadnjih nekaj let in jo sproti odstranjujemo. Prilagam fotografiji posneti ob cesti Podlipa - Smrečje.

S prijaznimi pozdravi,

VB

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!