× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Objavljamo zapisnik rednega občnega zbora krajanov KS Podlipa – Smrečje

Na letošnjem rednem občnem zboru je bilo prisotnih približno 30 krajanov, predsednica je predstavila poročila o delovanju sveta, finančno poročilo in o načrtih za naprej.

Objavljeno: 5.6.2012 14:20:46 | Tiskaj | Pošlji


Na letošnjem rednem občnem zboru je bilo prisotnih približno 30 krajanov, predsednica je predstavila poročila o delovanju sveta, finančno poročilo in o načrtih za naprej. Zataknilo se je pri 4. točki dnevnega reda (Obračun okoljske dajatve za odvajanje odpadnih voda) oziroma razpravi, ki ji je sledila. Krajani so izrazili kritiko nad neudeležbo predstavnikov občine in imeli kar nekaj vprašanj kam gre denar zbran od okoljskih dajatev, kdaj bo zgrajena in kje bo potekala javna kanalizacija v naši KS. Nekateri krajani so zahtevali izredni občni zbor s predstavniki občine in kompetentno osebo s tega področja. Imeli so precej konkretnih vprašanj, pa nikogar, ki bi nanje lahko odgovoril.

Predsednica je med načrti za leto 2012 izpostavila:
  • ureditev poti mimo Vrtnarja do cerkve, namestitev dodatne luči,
  • ureditev avtobusnih postaj (postavilo se bo kozolce namenjene plakatiranju, očistilo in uredilo okolico),
  • označevalne table za hišne številke in turistično zanimive točke, povabila je krajane k predlogom kaj še označiti,
  • obnova kapelice v Smrečju (trenutno se čaka na popis gradbenih del, kapelica bo morda premaknjena na drugo lokacijo bliže cerkvi),
  • pločnik (v planu je dokumentacija, geodetski posnetek in idejna zasnova, ter izvedeti strošek le tega)
  • vrtec v poslopju stare šole (imeli smo željo, da bi se organiziral vrtec, zbranih je tudi cca. 12 potencialnih interesentov, dogovarjali smo se z župnijskim vrtcem, saj občina ni bila pripravljena sama sodelovati; zaradi pričakovanih sprememb zakonodaje – 2.otrok najbrž ne bo imel ve brezplačnega vrtca in odprtje novega vrtca na Vrhniki, bi se moralo na občini natančno pozanimati koliko otrok bo ostalo brez vstopa v vrtec).

Krajani so izpostavili še problem s prometom - preveliko hitrost tako skozi naselje kot tudi skozi »Kajndol« ter na cesti na »Krošljev hrib«, nujno popravilo mostu »čez Pečnik«, ureditev parkirišča pred cerkvijo in izgradnjo plonika do cerkve, razsipnost zimske službe, …
Povezani dokumenti
PDF Document
Zapisnik občnega zbora
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!