× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

POMEMBNO OBVESTILO - Vabljeni na ogled in razpravo o prihodnosti šole v Podlipi

KS Podlipa – Smrečje vabi krajane na ogled in razpravo o prihodnosti šole v Podlipi. Ogled šole in konstruktivna razprava o predlogu bo v sredo, 30. avgusta 2017 ob 18. uri v prostorih šole v Podlipi

Objavljeno: 17.8.2017 11:09:54 | Tiskaj | Pošlji
Člani sveta KS Podlipa - Smrečje že dalj časa opažamo, da podlipska šola kljub našemu prizadevanju, vzdrževanju in vlaganju v objekt, nezadržno propada. V stene  naše šole se je namreč že davno naselila trdovratna plesen, ki se po objektu hitro širi v vse prostore.

Zemljišče in šola sta v lasti Občine Vrhnika, ki je s stanjem kakršno je, tudi uradno seznanjena. 
Imamo zamisel, po kateri bi KS Podlipa¬¬ - Smrečje Občini Vrhnika uradno predlagala rušenje šole in jo hkrati prosila, da nam parcelo dodeli na razpolago za prostočasne dejavnosti. V samem centru Podlipe je bivanje utesnjeno in nimamo nobenega javnega prostora, kjer bi se krajani srečevali, družili in najmlajši tudi igrali. Imamo željo, da na območju sedanje šole uredimo nekakšen park,  ki bi predstavljal center KS in bi nudil nov, lepši izgled, obenem pa vsem izboljšal kakovost bivanja.

Ker je šola v lasti Občine Vrhnika, lahko lastnika le prosimo, da prisluhne našim potrebam. 
Zamisel je zelo ambiciozna in terja tudi veliko poguma, vendar menimo, da je potrebno narediti korak naprej.

Šola je pomemben del Podlipe in ker smo vsi nanjo navezani, saj daje ta objekt pečat kraju, vas vljudno prosimo, da se množično odzovete vabilu  na skupen ogled stanja šole, pogovor in premislek, z namenom, da takrat izrazite svoje mnenje, ideje in morda nove rešitve.

Člani sveta menimo, da je ideja, ki jo predlagamo, dobra, vendar pa vemo, da je nekaj zares dobro šele takrat, ko se z njo strinja tudi večina krajanov. Zato želimo slišati še vaše mnenje.

Ogled šole in konstruktivna razprava o predlogu bo v sredo, 30. avgusta 2017 ob 18. uri v prostorih šole v Podlipi.

Lepo vabljeni!

Predsednik KS Podlipa - Smrečje 
Boštjan Jurjevčič l.r.

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!