× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Po dobrem mesecu dni ponovno odprt most pri Podlipski šoli

Zaradi dotrajanosti so konec Julija gradbinci pričeli z obnovo mostu pri Podlipski šoli. Ker ravno ta cesta predstavlja najhitrejšo povezavo med zgornjim delom Podlipske doline in Vrhniko so se številni vozniki morali preusmeriti na druge ceste.

Objavljeno: 3.9.2011 22:18:40 | Tiskaj | Pošlji


Ko je v začetku poletnih dni na sicer že dotrajanem mostu pri Podlipski šoli, zaradi ozkega cestišča voznik tovornjaka zadel varovalno ograjo in jo delno podrl v reko Podlipščico so se razkrile številne poškodbe na tem mostu. Ugotovitve pristojnih organov, so pokazale, da je most potreben urgentne rekonstrukcije oz. obnove. Številni uporabniki mostu, pa smo hitro ugotovili, da to pomeni vožnjo do Vrhnike po daljši in ožji cesti skozi naslelje Žažar na Ligojno in od tam naprej na Vrhniko. Ozka in ovinkasta cesta je čas vožnje podaljšala za 5 min, kar sicer ni veliko vendar pa vsakodnevna vožnja čez številne, ozke in nepregledne ovinke vseeno postane kmalu naporna.

Zaprtje mostu je predstavlja podaljšan čas potovanja tudi za številne voznike iz območja Žiri, ki to cesto že leta uporabljajo kot najkrajšo pot do Ljubljane. Ker številni skozi naselje vozijo z neprilagojeno hitrostjo in ker je število vozil skozi vas dobesedno čez noč padlo na nekaj deset vozil na dan smo številni prebivalci v tem predvsem uživali. Po več deset letih, smo cesto ponovno imeli le zase in se po njej brezskrbno sprehajali z našimi najmlajšimi brez neprestanega oziranja za bližajočimi se vozili.

Za nekatere vaščane se je kmalu po zaprtju mostu našla tudi alternativna rešitev z obvozom prek "Muhovcovega" mostu, kar pa ni bila optimalna (uradna) rešitev, saj je obvoz potekal po privatnem zemljišču čez vrtove vaščanov. Preusmeritev vsega prometa na ta obvoz ni bila sprejemljiva, saj je med drugim šlo tudi za privatno investicijo v obnovitev podrtega mostu čez Podlipščico pri kateri Občina Vrhnika ni sodelovala. V vsakem primeru razumljiva poteza lastnikov zemljišča in investitorja.

Vsekakor smo prebivalci, ki smo bili "odrezani od sveta" imeli srečo, da je bilo le mesec dni do začetka šolske sezone. To je pomenilo, da so morali delavci podjetja Lončar, pošteno zavihati rokave in most obnoviti do konca Avgusta. To jim je tudi uspelo. V tem času so skoraj v celoti podrli stari most in zgradili novega, obnovili in razširili vozišče, ter cesto pravočasno predali v uporabo.
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!