× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Podlipo obiskala evropska poslanka Romana Tomc

Praznovanje 750 letnice prve omembe Podlipe v domačem kraju je bil pričakovano lep in odmeven dogodek, saj je temeljil na kulturnem izročilu naših prednikov, ki so skozi svojo dolgo, včasih težko zgodovino ohranili svoj domači kraj v čudoviti podobi

Objavljeno: 26.9.2015 18:00:01 | Tiskaj | Pošlji
Praznovanje  750 letnice prve omembe Podlipe v domačem kraju je bil pričakovano lep in odmeven dogodek, saj je temeljil  na kulturnem izročilu naših prednikov, ki so skozi svojo dolgo, včasih težko zgodovino ohranili svoj domači kraj v čudoviti podobi. 

V soboto je potekala osrednja slovesnost s kulturnim programom in otvoritvijo razstave Kulturna dediščina na Podlipskem, ki je nazorno prikazala delo, življenje, skrb za preživetje in vero naših ljudi v preteklosti, v nedeljo pa  pohod po Krožni romarski  poti in športne teke pod imenom Vrtnarjev tek. Veseli smo bili  zaradi izjemno visoke udeležbe krajanov pri ogledu razstave, udeležbe na pohodu in na tekih. Vedno radi pozdravimo v naši sredini tudi predstavnike širše skupnosti, tako župana občine Vrhnika  Stojana Jakina in ostale goste, ki so se slovesnosti udeležili. 

Izvršni odbor SDS Vrhnika je predlagal vodstvu stranke SDS s sedežem v Ljubljani, da  se prireditve v Podlipi udeleži  tudi njihov predstavnik.  Na pobudo so se z veseljem odzvali, tako, da smo v nedeljo 13.9.2015 v Podlipi gostili evropsko poslanko ELS gospo Romano Tomc v družbi s predstavniki občinske stranke SDS. Najprej si je ogledala razstavo Kulturne dediščine na Podlipskem in v knjigi vtisov izrazila svoje veselje in  čestitke za trud pri ohranjanju kulturne dediščine. Sledil je pohod po Krožni romarski poti kjer je bila darovana maša. Med potjo je z zanimanjem prisluhnila besedam o krajevnih posebnostih in v lepem vremenu z razglednih točk občudovala lepote naše dežele.   Ob slovesu je vsem zaželela vse dobro in izkazala veselje nad lepim doživetjem,  mi pa smo se ji lepo zahvalili za njeno družbo in jo povabili na naslednji pohod, ki bo v začetku oktobra. 

Pohodniki iz SDS Vrhnika
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!