× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Potek 5 letne pogodbe s podjetjem Omrežje d.o.o.

Teče že peto leto, odkar se je Podlipska dolina v svetovni splet povezala prek najetega voda, ki brezžično povezuje zgornji del doline s svetovnim spletom. Pogodba za linijo, ki smo jo dobili prek razpisa za nepovratna sredstva pa se je 11.10.2011 iztekla

Objavljeno: 3.10.2011 13:24:00 | Tiskaj | Pošlji
Že konec Septembra so predstavniki krajevne skupnosti pričeli s postopki za podaljšanje pogodbe oz. iskanjem alternativnih rešitev za zagotavljanje spletnega dostopa na območju KS Podlipa-Smrečje. Po pričakovanjih alternativnih rešitev zaenkrat ni, saj interesa za posodobitev obstoječe infrastrukture s strani Telekoma in ostalih operaterjev ni bilo niti pred leti v teh časih pa so realne možnosti skoraj nične.

Edina realna možnost je bila, da se pristopi k pogajanjem za podaljšanje pogodbe s podjetjem Omrežje d.o.o. ter Občino Vrhnika, ki je do sedaj bila podpisnica pogodbe. Pogajanja na občini so bila precej zahtevna, saj so odgovorni nanizali številne argumente, zakaj Občina nima pravnih osnov za sofinanciranje priključka. Izkupiček dogovora je bil, da občina v letu 2012 sofinancira 1/4 zneska (prej 1/2), nato pa celoten strošek prepusti krajanom oz. uporabnikom interneta.

Pogajanja s podjetjem Omrežje d.o.o. so bila po drugi strani "lažja", saj so bili predstavniki pripravljeni, da pod enakimi pogoji nadaljujejo z izvajanjem vzdrževanja in zagotavljanja internetnega priključka v Podlipi in Smrečju. Z dogovori smo tudi dosegli, da se hitrost poveča za 100% iz 10/10Mb na 20/20Mb, vse pristojnosti in naročnina pa se iz Občine Vrhnika prenese na Krajevno skupnost Podlipa-Smrečje. Ta sprememba prinaša tudi novost za odjemalce. KS Podlipa-Smrečje bo z vsakim odjemalcem sklenila naročniško pogodbo prek katere bo pričela z izstavljanjem računov za priklop in vzdrževanje omrežje. Zaradi zmanjšanja birokracije se bodo računi izstavljali vsake 3 mesece.
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!