× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Poziv k oddaji vloge za oceno škode zaradi suše 2013

Uprava RS za zaščito in reševanje je s 13. septembrom 2013 pričela postopek ocenjevanja škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letošnjem letu

Objavljeno: 21.9.2013 20:09:15 | Tiskaj | Pošlji


Uprava RS za zaščito in reševanje je s 13. septembrom 2013 pričela postopek ocenjevanja škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letošnjem letu. 

Občina Vrhnika poziva oškodovance oziroma kmete v občini Vrhnika, ki so utrpeli večjo škodo v suši, da oddajo vlogo na ustreznem obrazcu (obrazec 2) najpozneje do 30. septembra 2013, na Kmetijsko svetovalno službo, Cankarjev trg 5, 1360 Vrhnika.

Na območju občine Vrhnika se škodo ocenjuje v k.o. Zaplana, k.o. Smrečje, k.o. Podlipa, k.o. Borovnica, k.o. Vrhnika, k.o. Stara Vrhnika, k.o. Verd, k.o. Blatna Brezovica,  k.o. Log in k.o. Velika Ligojna, in sicer na naslednjih prizadetih kulturah: trajni travnik – dvokosni, trajni travnik – tri in večkosni, koruza v zrnju in koruzna silaža. Pri dvokosnem in trikosnem travinju se upošteva izpad enega odkosa. 

Obrazci vloge s prilogami so oškodovancem na voljo v Kmetijsko svetovalni službi in sicer v času uradnih ur ter na občinski spletni strani: www.vrhnika.si. 

Na podlagi ugotovljene škode so do državne pomoči upravičeni le nosilci kmetijskega gospodarstva z urejenim KMG-MID in usklajenim GERK-om. 

Za dodatne informacije se lahko oškodovanci obrnejo na pristojnega kmetijskega svetovalca g. Janeza Drašlerja (tel. 041 310-198) 


   

Občina Vrhnika

Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!