× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Prošnja za pomoč pri izdelav zaščitnih mask

Štab Civilne zaščite Občine Vrhnika je pripravil podrobna navodila za izdelavo zaščitnih mask. Material zagotovi CZ, potreben j le luknjač za papir.

Objavljeno: 31.3.2020 16:44:25 | Tiskaj | Pošlji
Glede na sprejeto odredbo Vlade RS o prepovedi gibanja izven občine stalnega in začasnega prebivališča z dne 29. 3. 2020, je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve iz 3. člena, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic.

Včeraj in danes je že potekalo organizirano izdelovanje in razdelitev maske s prostovoljci CZ. Danes smo že razdelili 1.700 kosov pred trgovskimi centri. Jutri jih bomo še 1.500. Delili jih bomo tudi v prihodnjih dneh.
 
Ker pa želimo, da občanom čim prej zagotovimo vsaj po 1 masko na gospodinjstvo, bi vas prosili, da nam pri tem pomagate, in sicer pri izdelavi in razdelitvi mask po gospodinjstvih v vaši KS.
 
Postopek izdelave je enostaven. Potrebujete le luknjač za papir, ostalo (serviet, elastiko) zagotovi CZ.

Podrobnejša navodila za izdelavo in uporabo so objavljena na spodnjih pvezavah:

NAVODIL ZA UPORABO ZAŠČITNE MAKE
NAVODILA ZA IZDELAVO ZAŠČITNE MASKE
 
Material, ki se uporablja je 100% celuloza, ki jo je mogoče oprati in PONOVNO UPORABITI do 5 krat (priporočeno je pranje na roke z vročo vodo brez detergentov). Lahko jo tudi prelikate.
 
Glede prevzema materiala za izdelavo mask, nas prosim kontaktirajte na 01 755 20 99 od 9. do 14. ure.
 
Lep pozdrav,
 
Štab Civilne zaščite Občine Vrhnika,
Tržaška cesta 1, 1360 Vrhnika

Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!