× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Rože iz papirja

Pozni zimski čas in v začetku pomladi so podlipske in smreške žene ter dekleta obiskovale delavnico, kjer so se učile veščin izdelave rož iz papirja

Objavljeno: 18.4.2017 8:31:53 | Tiskaj | Pošlji
Pozni zimski čas in v začetku  pomladi so podlipske in smreške žene ter dekleta obiskovale delavnico, kjer so se učile veščin izdelave rož iz papirja. Delavnico je  vodila gospa Marija Nagode iz Vrzdenca, ki  je pred kratkim za izdelavo cvetličnih aranžmajev iz papirja prejela certifikat za visoko kakovost  od Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Delo je potekalo v prostorih stare šole v Podlipi v šestih večerih, dnevno od 3 do 4 ure, oziroma dokler cvetlični aranžma ni bil dokončan.   Gospa Marija nas je oskrbela  s potrebnim materialom; krep papirjem ustreznih barv, žičkami in krojnimi vzorci z navodili za izdelavo in vsako fazo  praktično prikazala, tako, da je delo nemoteno potekalo. Izdelki, ki so nastajali so dobivali podobo pravih cvetov iz narave. Med delom je vladalo sproščeno in prijetno vzdušje, ob zaključku pa je vsaka odnesla svoj šopek domov, kjer bo še dolgo v okras in spomin na prijetno druženje.

Ob zaključku delavnic smo v dvorani gasilskega doma pripravile razstavo izdelanega cvetja, ki je bila odprta v soboto 8. in v nedeljo 9. aprila,  katero so si številni domačini in krajani  z zanimanjem  ogledali.
Udeleženke se ob zaključku delavnic zahvaljujemo gospe Mariji Nagode za prijetno sodelovanje in vodenje, KS Podlipa-Smrečje pa za  organizacijo. 


Zapisala: Sonja Malovrh, april 2017

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!