× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Ustvarjalne počitniške delavnice v Podlipi

Tako kot že nekaj let do sedaj, so tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami v Podlipi potekale ustvarjalne delavnice za otroke. Ob pomoči pravljičarke Barbare Kuzmič jih je vodil priznani lutkar in naš sokrajan Boris Kononenko

Objavljeno: 22.2.2016 11:35:14 | Tiskaj | Pošlji


Tako kot že nekaj let do sedaj, so tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami v Podlipi potekale ustvarjalne delavnice za otroke. Ob pomoči pravljičarke Barbare Kuzmič jih je vodil priznani lutkar in naš sokrajan Boris Kononenko.

V torek, 16. februarja, se je delavnice udeležilo 11 otrok, ki so po natančnih navodilih izdelali vsak svojo punčko iz cunj. Te so sicer poznane po celem svetu, a le v Sloveniji jih znamo narediti brez šivanja. Prav te tehnike je otroke naučil gospod Boris. Po malici so otroci v parih nastopili s svojimi lutkami. Vživeli so se vsak v svojo vlogo in s svojo domiselnostjo vse spravili v smeh. V četrtek, 18. februarja, se je delavnice udeležilo 12 otrok. Spoznali so japonsko tehniko zgibanja papirja - origami. Po navodilih gospoda Borisa so izdelali vsak svojo žabico in jo na koncu še pobarvali. Potem so nestrpno pričakovali malico, saj so vedeli, da bodo tako kot v torek spet na meniju slastne pice. Še vroče je prinesel Janez Jurca iz Gostilne Jurca in v zahvalo požel bučen aplavz. Ker bi bilo 3 urno sedenje za otroke prenaporno, so vmes naredili več premorov za gibalne vaje. Poleg tega je Boris Kononenko otrokom povedal nekaj zanimivih prigod iz mladih dni Ivana Cankarja. Naučil jih je tudi preprost, a uporaben trik, kako si za vselej zapomniti, katera roka je leva in katera desna. Za konec so otroci prisluhnili še ljudskim pesmim, ki jih je na otroške citre zaigrala Barbara.

Skupaj se je obeh delavnic udeležilo 17 otrok, od tega je bilo 6 takih, ki so bili prisotni oba dneva. Veseli nas, da so počitniške delavnice lepo sprejete, saj marsikateremu otroku popestrijo dopoldneve in jim omogočijo druženje s sovrstniki, medtem so njihovi starši v službah. 

Barbara Kuzmič

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!