× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Vas Podlipa dopolnila 40

Ne, ne govorim o letih, ampak o omejitvi hitrosti skozi celotno naselje Podlipa. Vsaj na papirju smo dočakali dan, ko se bodo vozila skozi naselje vozila največ 40km/h. Resnica je seveda povsem drugačna.

Objavljeno: 24.9.2011 22:16:33 | Tiskaj | Pošlji


Sredi letošnjega poletja, so se na delu ceste skozi naselje Podlipa, pojavile table, ki označujejo območje umirjenega prometa. Na lepih kvadratnih tablah, se je bohotila številka 40, ki pa ni omejevala hitrosti skozi celotno naselje, ampak samo skozi t.i. Žabjo vas. Ker danes poleg rasne diskriminacije, poznamo še številne druge, je ena od diskriminacij doletela tudi del vaščanov, ki niso (nismo) ravno razumeli, zakaj se moramo mimo "Jožetove" hiše voziti počasneje kot mimo "svoje". K sreči imamo v svojih vrstah vaščane, ki znajo opozoriti na "manjvrednostni kompleks", ki smo ga ob tem vsi začutili in zahtevali enakopravni položaj. Podana je bila zahteva, da naj omejitev velja skozi celotno naselje ali pa naj se omejitev odstrani.

Na srečo, lahko v naših krajih še računamo na kanček razumevanja in beseda je meso postala, saj smo po začasni odstranitvi omejitve, dočakali njeno uveljavitev skozi celotno naselje. Seveda pa je kot sem omenil že v podnaslovu, zadeva zaenkrat le na papirju in na čudnih kvadratnih ploščah, ker dokler bodo mimo tabel drveli z 80km/h in več, vse skupaj nima prav velikega smisla.

Ne štejem se ravno med voznike, ki bi vozili po predpisih, vendar pa mislim, da ne opazim če se nekdo mimo pripelje s 60km/h oz. me to ne moti preveč. Če pa mimo mojega praga podirajo hitrostne rekorde, pa moram priznati, da me moti in to iz dneva v dan bolj.
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!