× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Večja varnost v cestnem prometu na področju KS Podlipa - Smrečje

S strani KS Podlipa –Smrečje so bile konec leta 2014 Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) Vrhnika, posredovane različne pobude glede varnosti v prometu na dveh krajevnih cestah in na lokalni cesti Podlipa – Smrečje

Objavljeno: 6.7.2015 20:06:31 | Tiskaj | Pošlji

S strani KS Podlipa –Smrečje so bile konec leta 2014 Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) Vrhnika, posredovane različne pobude glede varnosti v prometu na dveh krajevnih cestah in na lokalni cesti Podlipa – Smrečje. Pobude je letos aprila obravnaval občinski svet SPVCP in jih tudi odobril. K delu so pristopili prizadevni delavci Komunalnega podjetja Vrhnika in opravili naslednje naloge:

  • Na krajevni cesti od transformatorja proti Pečnikarju so na mostu čez Podlipščico postavili zaščitno jekleno ograjo. Po tej poti je prometa malo, vozijo se v glavnem le domačini, prav zato je ta cesta še posebej priljubljena za sprehode družin z majhnimi otroki. Nevarnost je predstavljal le most čez potok, ki pa je sedaj dobil ograjo.
  • Avtobusno postajališče - hišica - je na Samiji  postavljena ob razmeroma ravni cesti, mimo katere vozijo nekateri vozniki  s pretirano  hitro vožnjo. Ker na tej postaji vsako jutro čaka na šolski avtobus več otrok, so pred hišico avtobusnega postajališča, v smeri proti Vrhniki, postavili pokončni znak »Tabla pokončne zapore«. Ker se morajo vozniki  tej tabli izogniti, zaobidejo tudi avtobusno hišico. Male otroške glavice sedaj lahko bolj varno pogledujejo na cesto, če že morda prihaja šolski avtobus.
  • Ob cesti Rovte –Smrečje so pri kmetiji Smrekar postavili dva prometna znaka, ki opozarjata na živali na cesti.
  • Na nevarnem odseku  lokalne ceste od odcepa za Kajndol proti Smrečju, kjer je že prišlo do zdrsa avtomobila s ceste, so postavili varovalno ograjo v dolžini 100 m.
  • Tudi v vrhnjem delu Smrečja so brneli stroji Komunalnega podjetja Vrhnika. Naredili so še zadnje avtobusno postajališče, to je končna postaja iz Vrhnike do Smrečja. Do sedaj se je v namen avtobusnega postajališča uporabljala ravnina pod cerkvijo. Ker pa so na tem mestu zgradili stanovanjsko hišo, so avtobusno postajališče uredili v bližini križišča pri Gostilni Kasarna, nasproti ekoloških otokov. Pod cesto so utrdili širši nasip, ki je dovolj velik, da avtobus lahko čaka ob cesti, ne da bi pri tem oviral promet.
  • Da bi bila na cesti Iz Podlipe proti Smrečju zagotovljena še večja varnost, so po vsej dolžini ceste  vrisali prekinjajočo belo črto in rumene označbe na avtobusnih postajališčih.
  • In prav pred kratkim so na ovinku pri »Strugah« postavili še opozorilno tablo o prepovedi odlaganja smeti


Torej zopet velja slogan »skupaj zmoremo več«. Če se z vsemi temi ukrepi izognemo eni sami hujši prometni nesreči, je trud poplačan.

KS Podlipa-Smrečje se za razumevanje in skrb po večji varnosti v prometu iskreno  zahvaljuje Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vrhnika ter  Komunalnemu podjetju Vrhnika za vsa opravljena dela.

Slike: Sonja Malovrh

Za KS Podlipa-Smrečje zapisala: Sonja Malovrh, maj 2015

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!