× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Velikonočni pohod na Goli vrh

V soboto 14.04.2012 bo organiziran Velikonočni pohod. Zbor bo ob 9h pred gasilskim domom.

Objavljeno: 10.4.2012 22:26:46 | Tiskaj | Pošlji
V soboto 14.04.2012 se bo zgodil velikonočni pohod na Goli vrh. Z ogledom enega največjih bunkerjev na Rupnikovi liniji, ki je bil zgrajen malo pred drugo svetovno in  ni bil nikoli uporabljen v vojaške namene. Okoli 9h pričakamo prihod "kraševcev" iz Volčjega gradu pri Komnu. Njim se bodo pred gasilskim domom predstavili podlipski gasilci, Janez Cankar bo predstavil kakšno zanimivost o naši vasi, Trijo "J" pa bo zaigral dve skladbi.

Odhod proti Golemu vrhu bo ob 9.30h. Pot nas bo vodila v Šuštarjev graben, mimo Šuštarja do Bevca, pri Plazniku pa bomo s 15 minutnim postankom zaužili malo čaja, kak šnopček in nekaj dobrot Plaznikove kmetije. Od tam nas bo pot vodila po gozdu na cesto Smrečje - Lučine, mimo Součka, Jesenka do Lomarja, kjer je doma vodič, ki nas bo vodil po prelepi okolici Golega vrha. Nato sledi ogled velikega bunkerja.

Po ogledu utrdb Rupnikove linije, pa se vračamo nazaj v Podlipo. "kraševci" bodo pot nadaljevali v Lučine, kjer jih bo čakalo kosilo in avtobusni prevoz.

Ker v bunkerju ni osvetlitve, je na pohod potrebno prinesti tudi svetilko. Vstopnina in pogostitev nas bo stala 6,00 EUR

Goli vrh je na višini 962m. Bunker je bil pred časom obnovljen in opremljen za obiskovalce. Nekaj zanimivih informacij lahko preberete na naslovu Rupnikova linija - www.hribi.net

Želim vam lep dan!

Organizator pohoda:
Vinko Cankar
Povezani dokumenti
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!