× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Z otroki smo preživeli lepo in aktivno jesensko popolne

V nedeljo 25.09.2016 smo se starši Podlipske doline in okolice, odpravili na Rupe, kjer smo ob ognju pripravili aktivno druženje s poligonom, otroci in tudi starši pa smo se pomerili tudi v vlečenju vrvi

Objavljeno: 2.10.2016 12:27:58 | Tiskaj | Pošlji
V želji, da se otroci družijo, tako kot je bilo to v navadi v preteklosti, smo se družine z otroki, peš odpravili na Rupe. Rupe so priljubljena pohodniška točka, prebivalcev podlipske doline in okolice. Kratka, nezahtevna pot, nas je vodila od Gasilskega doma čez Kajn dol skozi gozd do polharske koče. Tam smo zakurili ogenj, pri tem so pomagali tudi naši najmlajši. Lomljenje vej je pač svojevrsten užitek.

Ko je bilo poskrbljeno za ogenj, smo z otroki napolnili balone in uredili poligon z ovirami. Baloni so označevali točke, mimo katerih je bilo potrebno teči. Proga je bila sestavljena iz klopi po kateri je bilo potrebno teči, kupa drv, katerega je bilo potrebno preskočiti, "poropka" na katerega je bilo potrebno skočiti, ter debla na katerega se je bilo potrebno vzpeti in po njem prehoditi ali preteči 5m. Ciljna ravnina je potekala po balinišču. Odziv otrok je presenetil prav vse, saj so bili otroci izredno tekmovalni. Štoparica je neumorno tekla in beležila vse boljše čase. Tekmovalni duh je lahko premagal le vonj po hrustljavih perutničkah in zlato pečenih hrenovkah.

Med obedom, se že potekale priprave na naslednjo igro, vlečenje vrvi. Otroke smo razdelili v dve skupini, ki sta se med seboj večkrat pomerili. Na naše veliko veselje, so otroci kar nekajkrat zamenjali strani in se z vsemi silami borili proti nasprotniku. Kasneje smo se med seboj pomerili še starši. Najprej moška in nato še ženska ekipa. Otroci pa so komaj čakali, da so se lahko ponovno podali na poligon podirat nov rekord.

Najbrž lahko v imenu vseh udeležencev potrdim, da smo bili ob koncu dneva vsi zelo zadovoljni. Namen druženja je bil dosežen in ga bo potrebno ponoviti. Če ne prej, naslednjo jesen.

Gregor S.
Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!